10.05.2024р. для учнів 9 класу

 Hello everyone!

I hope you are fine today.

The topic of our lesson is Future Career

We start our lesson from revising your grammar- Modal Verbs

Модальні дієслова (modal verbs) в англійській мові – це вид дієслів, які завжди використовуються разом з іншими дієсловами та означають не дію, а ставлення до неї того, хто говорить. Модальні дієслова в англійській демонструють можливість, намір, здатність або необхідність.

У граматичних конструкціях в англійській мові важлива граматика та правильна побудова речень, тому потрібно пам’ятати, наскільки важливі для modal verbs правила.

Модальні дієслова – це виняток із правила, що між двома дієсловами ставиться to (крім фраз, які вже містять to – have to, be to, ought to).

Поряд з модальним дієсловом завжди стоятиме дієслово, що означає дію.

Модальні дієслова в англійській мові використовуються у теперішньому часі, часто навіть з натяком на майбутнє. Тут головне пам’ятати, що до модальних дієслів не додають закінчення -ed у минулому часі або слово will в майбутньому часі. Виняток становлять дієслова have to, be to і can, який має свою форму could.

Модальні дієслова використовуються в одній формі для будь-якого числа та роду. Винятком знову будуть дієслова have to та be to.




Watch a video


Open your books on page 179 and do exercise 10


Виконані завдання надішліть на мою електронну адресу bivaoa1326@ukr.net або на мій номер у вайбер

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контролі -13.05, 14.05, 16.05, 2024р. для учнів 5 -Б класу

28.12.2021р. 11-А клас ( урок в асинхронній формі)

08.01.2024р.- 5-Б клас ( Футорська В., Радюк С., Самойлюк В.)